17.6.09

KİTAPLAR














Bildiginiz üzere Türkiye’de okuma alışkanlığıyla ilgili, okuyan ve okumayan hemen herkesin bir yaklaşımı, bir sözü var…
Çoğunlukla, okuyanla okumayanların bu konuda çözüme yönelik benzer yanıtlar veriyor oluşu da tebessümle karşıladığım bir durum dogrusu.
Kitapların sağlanması kadar, okuma alışkanlığını edindirecek bir calışmanın da sağlanması gözardı edilemeyecek bir durum.

Sayısal verilere göre bir Japon, yılda 25 kitap okuyor. Bir İsveçli, yılda 10 kitap; bir Fransız ise, yılda 7 kitap okuyor. Türkiye’de ise bir kitabı, yılda 6 kişi okuyor. Şu an ülkemizde 95 kişiye bir kahvehane, 65 bin kişiye de bir kütüphane düşüyor.
Olumsuz örnekler artırılabilir elbette…

Kitaplarla ilgili güzel bir fikri projelendirip, bu konuda calışmalara başlayan Hatay/Samandağ Kaymakamlığı’nda görevli dostum, Hidayet FIRINCIOĞULLAR'ından aldığım e-postayı, olduğu gibi sizlerle paylaşıyorum. Umarim amaca hizmet edecek bir emeğe hep birlikte katkıda bulunmuş oluruz…

Göksel BEKMEZCİ

* * *


"ESKİ KİTAPLAR YENİ OKURLAR" İLE BULUŞUYOR


Kaymakamlığımız tarafından "ESKİ KİTAPLAR YENİ OKURLAR" Kampanyası 09.06.2009 tarihinde başlayacaktır.

Kampanya çerçevesinde; okul kütüphanelerine kitap sağlanması, destek olunması, askıda kitap, ödünç kitap, kitap bağışı gibi uygulamaları aktif hale getirerek, hayırseverleri, sivil toplum örgütlerini, medyayı, kamu kurumlarını kampanyaya destek olmaları ve öğrencilerin yanında ayrıca ailelere kitap götürmelerini sağlayarak velileri üzerinde etki yaratmasının sağlanması ve "OKUMA ALIŞKANLIĞININ YAYGINLAŞTIRILMASI" hedeflenmektedir.

Kitaplarını bağışlamak isteyen vatandaşlarımızın imza karşılığında KAYMAKAMLIĞIMIZA bağışlamaları ayrıca hangi kitabın, hangi okulun kitaplığına bağışlandığı liste haline getirilerek; yapılan çalışmalar aylık olarak (www.samandag.gov.tr) adresinden duyurulacaktır.

Tahsin KURTBEYOĞLU
Samandağ Kaymakamı


İletişim:
Hidayet FIRINCIOĞULLARI
Proje Sekreteryası
TEL: 0 326 512 81 12 / 512 10 09
E Mail: hidayet99@yahoo.com

-Kargo masraflari Kaymakamligimizca karsilanacaktir.-

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder